Prijzen Floats 60 min: 55 € 90 min: 65 €
Beschikbare dagen MA WO DO VR ZA ZO
Beschikbare tijden 9u 11u 14u 16u 19u 21u

Floating

Geniet van een moment van pure rust in de Floatation Tank. Drijf gewichtloos en tijdloos in water met Epsomzout op huidtemperatuur. Dit zuiver magnesium ontspant de spieren en zuivert het lichaam.

Geen enkele invloed van buitenaf, geen licht, geen geluid, geen beweging. Niemand om je heen, enkel jij die gedragen wordt. Je lichaam maakt oxytocine aan en je laat alle spanningen en zorgen los. Een zalig gevoel van expansie, vrijheid, ruimte.

VoordelenVideo'sFAQ/Praktische info

Floating is ondersteunend voor lichaam en geest

Voor het lichaam

 • Verbetert sportprestaties

  Topsporters floaten voor de wedstrijd om hun focus te verhogen en spierspanningen weg te nemen. Na de wedstrijd floaten voor versnelde recuperatie en ontzuring van de spieren bij spierkrampen.

 • Versnelt herstel van blessures

  Floaten verlicht pijn bij overbelasting door sport of zware inspanningen. Bij verstuikingen en blessures werkt het ontzwellend. Het maakt het lichaam soepel.

 • Verlicht pijn

  De kleinste en dieper gelegen spieren ontspannen door het magnesium, het warme water en de afwezigheid van druk op het lichaam. Het vermindert ontsteking en pijn in spieren en gewrichten.

 • Vermindert vermoeidheid

  De warmte, stilte en gewichtloosheid geven het lichaam de kans om te spanningen los te laten die doorgaans niet opgemerkt worden. Dit geeft energie. Het lichaam recupereert versneld.

 • Verhoogt het Libido

  Floaten brengt je, op z’n Amerikaans, in ‘The Sweet Spot’. Het knuffelhormoon oxytocine geeft een sterk gevoel van welbehagen en plezier. Het heeft een positieve invloed op het libido.

 • Elimineert effect van Jet Lag

  Na een vlucht door tijdzones neemt het effect van een jet lag weg na minstens 30 min floaten. Het lichaam past zich versneld aan aan een nieuwe tijdzone en heeft 2 a 3 uur minder slaap nodig.

 • Verbetert slaap

  De aanmaak van oxytocine, het knuffelhormoon, maakt de geest rustig en helpt zorgen verdrijven. Samen met de ontspannen spieren door het magnesium wordt de slaap met 2 a 3 uur gereduceerd.

 • Opname van magnesium

  Magnesium is een essentieel mineraal voor vele lichaamsprocessen. Het heeft de eigenschap spieren te ontspannen. De huid neemt gemakkelijk magnesium op.

 • Verzorgend voor huid en haar

  Epsom zuivert en maakt een babyzachte huid. Dit werkt als detox. Het verlicht huidaandoeningen, insectenbeten, zonnebrand. Het verstevigt het haar, geeft meer volume en verdrijft roos.

 • Meer eigenschappen

  Verbetert circulatie - verhoogt immuniteit - verlicht fybromyalgie en spierproblemen - verlicht reuma en gewrichtsproblemen - ondersteunt bij CVS - verlicht migraine

Voor de geest

 • Verlaagt stress

  Geen input voor de zintuigen: geen licht, geluid, beweging. De afwezigheid van alle externe prikkels brengt een staat van ultieme relaxatie waarbij natuurlijke oxytocine aangemaakt wordt.

 • Verlicht angst en depressie

  Recent Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat floaten de beste resultaten oplevert bij angsten en depressie. Het verschil in gemoedstoestand voor en na een sessie is opvallend groot.

 • Verhoogt concentratie

  Denken neemt af door afwezigheid van prikkels. Dit geeft een heldere geest in korte tijd. De theta staat verhoogt focus voor examens, topprestaties, onderhandelingen, presentaties en super learning.

 • Verhoogt creativiteit

  De theta staat maakt zeer ontvankelijk voor creatieve ideeën en nieuwe visies. Het maakt zeer intuïtief en schept soms beelden en flarden van dromen die oplossingen en ideeën aanreiken.

 • Verdiept het meditatieproces

  Floaten maakt onmiddellijk bewust van de denkprocessen die aanwezig zijn en doorgans zelden opgemerkt worden. Deze nemen af. Het schept van nature een mentale helderheid.

 • Accelereert introspectie en zelf-hypnose

  Floaten brengt in een theta slaap, een staat van zijn tussen wakker en slapen. Vergeten herinneringen kunnen in deze staat naar boven komen. Hier kan de mind ‘herprogrammeren’.

Video's over floating


“Floating makes calm, strong, focused.”
Stephen Curry, viervoudig NBA All-Star


“It’s the most important tool for developing my mind.”
Joe Rogan, stand up comedian, acteur

Wat anderen zeggen over floating

"Je ontdoet je van laagjes die niet kloppen. Je spanning, je pantsering, je maskers. Je gaat van wat je denkt te zijn naar wat je echt bent: vrij en levendig."

Manja Beerens, Eindhoven (NL)

"Ik voelde mijn spierspanningen langzaam verdwijnen in het warme water. Wakker worden was super, geen spier die pijn deed, mijn lichaam voelde soepel."

Robby Moors, Bilzen (BE)

Klaar voor je eerste floatervaring?

Praktische informatie & veelgestelde vragen

Algemeen

Eerste float?

Bij de eerste float wordt alle praktische uitleg ter plaatse gegeven. De eerste keer neemt dat iets meer tijd in beslag.

Privacy

Floaten gebeurt bij voorkeur naakt. Zodra alle instructies gegeven zijn, zijn de floatruimte en de doucheruimte privé tot aan het einde van de sessie.

Hygiëne

Tussen elke sessie worden de float tank, float ruimte en sanitaire ruimtes in orde gebracht. Over het water vind je alle info bij: ‘over de waterhygiëne’.

Minimum leeftijd

Er is geen minimum leeftijd maar voor jongeren onder 16 jaar vragen we toestemming en begeleiding van één van de ouders of voogd. Voor jongeren is een uur floaten meestal voldoende.

Maximum leeftijd

Er is ook geen maximum leeftijd voor floating maar mensen op leeftijd functioneren best nog zelfstandig en helder en zijn niet onder medische behandeling.

Aantal personen

Floating brengt je in een ultiem moment met jezelf. Dit wordt bereikt met één persoon per float. De krachtige pakketten met behandelingen in Hasselt maken het mogelijk met twee te genieten.

Frequentie

Er is geen beperking op floating. Sommigen doen het dagelijks. Voor een goed resultaat doe je best 3 floats op korte tijd.

Bereikbaarheid/parking

The Great Boost is vlot bereikbaar en heeft gratis parking aan de deur. Er is enkel een parkeerschijf nodig tijdens de werkdagen tussen 9u00 en 19u00.

Toegankelijkheid

We zijn gelegen op het gelijkvloers, toegang met rolstoel is mogelijk. Best op voorhand even verwittigen zodat we mogelijke extra maatregelen kunnen nemen.

Watergewenning

Het water is 25 cm diep en door de dichtheid zink je niet. In theta slaap draai je niet op je zij of op je buik. Er zijn kussentjes voor extra comfort. Kunnen zwemmen is totaal geen vereiste.

Voorbereiding

Wat meebrengen?

In principe moet je niets meebrengen, geen badkledij. Handdoeken, washandje, badjas, slippers, zeep en shampoo zijn aanwezig. Evenals oordopjes en nekkussentjes, haardroger en spiegel. Een flesje water is inbegrepen.

Voeding/drank

Een goede tip is geen zware maaltijd vooraf te nemen en geen sterke koffie te drinken. Floaten onder invloed van alcohol of verdovende middelen is niet mogelijk.

Mij fysiek voorbereiden?

Floaten vereist totaal geen inspanning, geen conditie. Integendeel, het geeft energie. Het is raadzaam om vooraf zo weinig mogelijk producten op huid en haar te hebben zoals make-up, gel, crèmes.

Mij mentaal voorbereiden?

Voor floaten heb je geen voorkennis of voorbereiding nodig. Het kan helpend zijn vooraf wat rustig aan te doen. Na de float is het raadzaam om rust te nemen. Geen van beide zijn een vereiste.

Veelgestelde vragen

Het licht in de tank blijft een tijdje aan en kan naar wens permanent aan blijven. Het kan altijd bediend worden. Er is een alarmknop. De deur heeft geen slot en kan op een kier gezet worden. Het licht in de ruimte kan aan blijven.

Onderzoek in de US heeft aangetoond dat mensen met angstproblemen na het floaten de beste resultaten hadden.

Bij ongesteldheid is de voorwaarde bescherming te gebruiken waarbij geen doorsijpeling kan optreden, zoals bij het zwemmen.

Floating is ideaal tot en met de achtste maand, tenzij de arts het afraadt. Meestal gelden dezelfde voorwaarden voor het zwemmen. Er kunnen extra kussens gebruikt worden voor een optimaal comfort.

De invloed van het zout op wondjes is de eerste minuten sterk voelbaar en verdwijnt na een tijd. Het is toch aangeraden de dag van de floating niet te scheren en bij waxen twee dagen tussen te laten.

Het is mogelijk te floaten met contactlenzen. Een etui en bewaarvloeistof voor zachte lenzen zijn voorzien, mocht je ze toch willen uitdoen.

Het magnesiumwater heeft geen invloed op haarkleuring. Enkel recent gekleurd haar mag niet afgaan bij het douchen, zodat het float water en de handdoeken niet kleuren.

Het water heeft geen invloed op een tattoo. Heb je een recent geplaatste tattoo die je kan dichtplakken? Dat doe je dan best vooraf. Wacht anders 4 tot 6 weken tot wonde volledig geheeld is.

Floaten werkt doorgaans bloeddrukverlagend. Bij problemen met lage bloeddruk en duizeligheid is het raadzaam om een tijdje rechtop te zitten na de sessie vooraleer recht te staan.

Kleine wondjes (krasjes, etc) zijn de eerste minuten sterk voelbaar door het zoutgehalte. Dit verdwijnt snel. Daar is vaseline voor aanwezig. Grotere wonden moet je vooraf met een waterdichte klever afplakken. Als dit niet gaat wacht je best tot het geheeld is.

Het zuivere magnesium in het water werkt doorgaans ondersteunend en verlichtend bij acné, psoriasis en eczeem. Bij ernstige klachten wordt aangeraden het Epsomzout thuis in het bad te gebruiken.

Blessures zoals verstuikingen, verrekkingen, overbelasting door sport of werk kunnen floaten, zolang er geen open wonden zijn die niet dicht te kleven zijn. Floaten verlicht de blessures aanzienlijk.

De toestand van gewichtloosheid, de warmte, het zuivere magnesium en de stilte hebben doorgaans een zeer verlichtend effect. Diepe spanningen verminderen. Velen hebben reeds baat bij één sessie van 90 min.

Ben je onder medische begeleiding van eender welke aard? Vraag je arts of het mogelijk is om te floaten. Doorgaans kan floaten als zwemmen is toegestaan.

De floatruimte is op de begane grond gelegen, toegankelijk voor rolstoelen. De float tank heeft een zitdorpel en stevige handgrepen aan binnenzijde om in en uit te stappen.

Het is aan te raden twee dagen tussen het floaten te laten.

Floating in vijf stappen


Over de tank en de ruimte

 • Float tank staat in een privé float ruimte.
 • 25 cm diep water op constante huidtemperatuur, ca 35°C.
 • Ongeveer 1000 liter water met 500 kg Epsomzout (magnesiumsulfaat, bitterzout).
 • Het epsomzout heeft FCC Food Grade kwaliteit, het zuivere zout voor de voedingsindustrie.
 • Dichtheid van het water is 1,25. Eén liter weegt dus 1,25 kg.
 • Tijdens de floatsessie is er geen licht, geen geluid, geen beweging.
 • Sessies van 60 of 90 minuten starten en stoppen automatisch.
 • Permanent verse, voorverwarmde luchttoevoer.
 • Licht en toegangsdeur blijven altijd vrij te bedienen.
 • Handgrepen vergemakkelijken het in- en uitstappen.
 • Op vraag kan het licht aan blijven en kan de deur open blijven.
 • Alarmknop is aanwezig in de tank.
 • In de tank zijn handdoek, spray met zuiver water en nekkussentje aanwezig.

Over het water

 • Het water is chloorvrij.
 • Specifieke desinfectie wordt dagelijks nagemeten.
 • Dagelijkse controle van het water en het filtersysteem.
 • Maandelijkse staalname en analyse door erkend BELAC labo.
 • Automatische filtering na elke sessie en buiten de gebruiksuren.
 • Minimum 3 turnovers bij elke filtering.
 • Tank wordt voortdurend aangevuld met vers water.
 • Uitbating onder het CPO certificaat.
 • Water wordt permanent behandeld en gedesinfecteerd volgens advies van FTA USA, fabrikant Restingwell en het labo.

Opleidingen - Lidmaatschappen

 • Lid van FTA (Float Tank Association USA)
 • Gecertificeerd CPO Pool and Spa operator, uitgereikt door het NSPF (National Pool and Spa Foundation USA)
 • Certificaat SEM Professionele Cursus Waterbehandeling
 • Deelnemer jaarlijkse World Float Conference USA
 • Technische opleiding bij fabrikant Restingwell Zweden
 • Lid en volger van internationale Floatation Forums

Klaar voor je eerste floatervaring?